The ForestView CMO Dashboard
< BACK TO LIST

H Νέα Εποχή στα Data Insights

H digital εποχή έχει αναδιαμορφώσει σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αλληλεπιδρούν και διατηρούν υγιείς σχέσεις με τους πελάτες τους. Βελτιστοποιούν συνεχώς τις διαδικασίες τους με στόχο να παραμείνουν relevant και εν τέλει να αποκτήσουν ή να διατηρούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Από την εποχή των παραδοσιακών brick and mortar μοντέλων, οι επιχειρήσεις έχουν πλέον εξελιχθεί σε διασυνδεδεμένα ψηφιακά οικοσυστήματα με αποτέλεσμα τη συλλογή πληθώρας data από αλληλεπιδράσεις χρηστών και πελατών σε κάθε touchpoint, είτε πρόκειται για διαδικτυακές συναλλαγές είτε user engagement με το branded περιεχόμενο στα διάφορα Social Media. Όσο πιο σύνθετη γίνεται η ψηφιακή σχέση, τόσο αυξάνεται και ο όγκος των δεδομένων που συλλέγονται από κάθε διαφορετική πηγή.

Η δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και εξαγωγής insights από τα δεδομένα – είτε πρόκειται για τη μελέτη των προτιμήσεων των πελατών, είτε για την πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς – είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις και καθορίζουν την συνεχή επικαιροποίηση της στρατηγικής με στόχο το brand να είναι κοντά στο καταναλωτικό κοινό και να διατηρεί ουσιαστική σχέση.

Η ForestView δίνει τη λύση εισάγοντας το CMO Dashboard – ένα καινοτόμο προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της συγκέντρωσης, απεικόνισης και ανάλυσης των δεδομένων.

  • Η νέα εποχή ανάλυσης δεδομένων

Το CMO Dashboard είναι η ιδιόκτητη υποδομή ανάλυσης και business intelligence της ForestView. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως απάντηση στην ανάγκη τόσο των εσωτερικών μας ομάδων όσο και των πελατών μας να διαχειρίζονται και να αναλύουν εύκολα μεγάλους όγκους δεδομένων από διαφορετικές πηγές και να είναι σε θέση να λαμβάνουν έγκαιρα ενημερωμένες αποφάσεις.

Το όνομα “CMO Dashboard” προέρχεται από τον αρχικό σκοπό του προϊόντος, που ήταν να καλύψει τις ανάγκες των σύγχρονων Chief Marketing Officers (CMOs) παρέχοντάς τους μια ολιστική εικόνα των μάρκετινγκ ενεργειών τους και να τις ευθυγραμμίσει με τους ευρύτερους επιχειρηματικούς στόχους τους. Αν και αρχικά σχεδιάστηκε για να παρέχει σε αυτά τα στελέχη μια ολοκληρωμένη αποτύπωση και ανάλυση δεδομένων, το CMO Dashboard έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα στρατηγικό εργαλείο που ξεπερνά τον αρχικό του σκοπό, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας ευρύτερης σειράς ομάδων ενός οργανισμού – από τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών έως τις finance ομάδες και όχι μόνο.

 

«Ένα πολύτιμο καθημερινό εργαλείο, ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση & οργανισμό καθώς χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες μπορείς να έχεις τη πλήρη εικόνα αλλά και να κάνεις deep dive σε valuable metrics & digital insights. Ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε πολυπαραγοντικά αποτελέσματα, το dashboard αποτελεί την βέλτιστη λύση για short & long term αξιολόγηση.»

Γιαννόπουλος Μάριος

Digital Marketing Director, Frezyderm Α.Β.Ε.Ε.

 

  • Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του CMO Dashboard

Όταν τα data ζουν απομονωμένα σε διάσπαρτα touchpoints είναι αδύνατον να μπορούν να μελετηθούν και να αξιοποιηθούν. Χωρίς ένα τέτοιο εργαλείο η συνδυαστική ανάλυση δεδομένων από διαφορετικές πηγές, απαιτεί αρκετές εργατοώρες και ανθρώπινους πόρους, με μη αυτόματο και συστημικό τρόπο, επιβραδύνοντας σημαντικά τους κύκλους λήψης αποφάσεων.

Το CMO Dashboard απλοποιεί αυτή τη διαδικασία δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αφιερώνουν το χρόνο τους εκεί που πραγματικά έχει αξία: στην ερμηνεία των δεδομένων και στη χρήση τους για τη διαμόρφωση στρατηγικών, οδηγώντας τελικά στην επιτυχή επίτευξη των στόχων που έχουν ορίσει αλλά και στην ελαχιστοποίηση του κόστους.

Με την seamless ενσωμάτωση δεδομένων από πολλαπλές πηγές, όπως συστήματα CRM ή ERP, περισσότερες από 15 διαφημιστικές πλατφόρμες, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Google Analytics καθώς και δεδομένα από Marketplaces και eRetailers, το CMO Dashboard λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος αποτύπωσης όλων των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Δίνει λύση στην ανάγκη των επιχειρήσεων να έχουν ενοποιημένη εικόνα του ψηφιακού τους αποτυπώματος, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν τα σημαντικότερα KPI σε κάθε βήμα της διαδρομής των χρηστών.

 

«Το CMO Dashboard έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί την επιχειρηματική ανάπτυξη.»

 

Το CMO Dashboard παρέχει δυνατότητα real time παρακολούθησης των στόχων που έχουν τεθεί, για όποιο χρονικό διάστημα επιλεγεί, την εξέλιξή τους στο χρόνο και με δυνατότητα συγκρισης με συγκεκριμένα KPIs, αποκτώντας μια ολοκληρωμένη κατανόηση των τάσεων απόδοσης. Με αυτό το τρόπο δίνουν οι marketers αξιοποιούν εγκαίρως ευκαιρίες που παρουσιάζονται σχεδιάζοντας pro-active κινήσεις στη στρατηγική τους

Αναγνωρίζοντας ότι οι ανάγκες της κάθε επιχείρησης και των διαφορετικών ομάδων είναι μοναδικές, η πληροφορία στο CMO Dashboard είναι παραμετροποιήσιμη και μπορεί να εξαχθεί και να διαμοιραστεί ώστε ο εκάστοτε stakeholder να εστιάζει στα KPIs που αφορούν στα δικά του objectives, είτε πρόκειται για παρακολούθηση των συνολικών εσόδων της επιχείρησής του ή το ROI μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής ενέργειας ανά κανάλι προβολής.

Το CMO Dashboard έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί την επιχειρηματική ανάπτυξη. Μπορεί να ενσωματώσει seamlessly νέες πηγές δεδομένων καθώς το ψηφιακό σχήμα των επιχειρήσεων επεκτείνεται, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν πάντα μια ολοκληρωμένη εικόνα των ενεργειών και λειτουργιών τους.

Δεν είναι απλώς ένα εργαλείο οπτικοποίησης δεδομένων. είναι ένας καταλύτης για τη λήψη data-driven αποφάσεων που μεγιστοποιεί τις αποδόσεις, διασφαλίζει την ευθυγράμμιση με τους επιχειρησιακούς στόχους, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Ήδη οι μεγαλύτεροι πελάτες μας έχουν ενσωματώσει το CMO Dashboard στα εργαλεία που χρησιμοποιούν και έχουν επωφεληθεί από τις μοναδικές δυνατότητες που τους προσφέρει.

Μην χάσετε την ευκαιρία να βελτιώσετε και εσείς τη στρατηγική των δεδομένων σας.

Επικοινωνήστε με την ForestView σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το σύνολο των υπηρεσιών μας καθώς και ξεχωρίστε με τις δυνατότητες που παρέχει το ForestView CMO Dashboard.