you.gr campaign – behind the scenes
< BACK TO LIST

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της ForestView για το you.gr κάνει “stop motion” στις εντυπώσεις

Η νέα διαφημιστική καμπάνια του you.gr και της ForestView «Για τις πιο YOU στιγμές σου!» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της νέας συνεργασίας, κατάφερε, μέσα σε λίγες ημέρες προβολής, να κερδίσει τις καρδιές τόσο των χρηστών όσο και των διαφημιστικών μέσων, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και μια θέση στο Ads of the World για την πρωτότυπη και φρέσκια υλοποίησή της! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η νέα καμπάνια in a nutshell.


Στόχος της καμπάνιας είναι να επανασυστήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα you.gr του Ομίλου Quest ως τον κορυφαίο προορισμό για όσους αναζητούν έξυπνες λύσεις σε προϊόντα τεχνολογίας και προϊόντα smart living, που κάνουν καλύτερη την κάθε μας στιγμή. Ο κορμός της αποτελείται από δύο ταινίες που μας εισάγουν στο concept και συμπληρώνονται από διάφορα digital υλικά, ραδιόφωνο κ.λπ.

Για τις πιο ΥΟU στιγμές σου! Δηλαδή;


Η δημιουργική ιδέα «Για τις πιο YOU στιγμές σου!», έχει ως στόχο να αναδείξει τις πολλαπλές μας πλευρές και επιθυμίες. Όλοι στη καθημερινότητά μας κάνουμε πολλά διαφορετικά πράγματα και η τεχνολογία αποτελεί το μέσο για να απολαύσουμε την κάθε μας στιγμή στο μέγιστο, τον τρόπο να εξυπηρετήσουμε όλα αυτά τα «είμαι» και τα «θέλω» που συνθέτουν την προσωπικότητά μας, το κάθε μας YOU! Και το you.gr είναι ο τρόπος να τα ικανοποιήσουμε.

YOU.gr _Surfer_ ForestView

Ωραία ως εδώ. Και τώρα, τι κάνουμε;

Για τη υλοποίηση της ιδέας, οι παράγοντες που έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας, ήταν πολλοί. Θέλαμε να αναδείξουμε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, των διαφορετικών επιθυμιών και προσωπικοτήτων, να μιλήσουμε ως ένα κατάστημα που δεν πουλάει προϊόντα αλλά «θέλω» και «μπορώ», να κάνουμε κατανοητό το concept «για τις πιο YOU στιγμές σου!», να διαφοροποιηθούμε από την επικοινωνία του ανταγωνισμού, να κάνουμε κάτι φρέσκο που θα ξεχωρίσει… Και κάπως έτσι καταλήξαμε στην τεχνική του stop motion. Για την ακρίβεια, της πρώτης στην Ελλάδα αμιγώς stop motion animation από live γύρισμα ταινία από την αρχή ως το τέλος!

Για την υλοποίησή της, συνεργαστήκαμε με την NorroGroup και επιστρατεύσαμε μια πολύ έμπειρη ομάδα, με επικεφαλής την Ίριδα Ζόγκα, βραβευμένη σκηνοθέτρια ταινιών animation με ειδίκευση στην τεχνική του stop motion animation.

«αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και μια θέση στο Ads of the World»

You.gr Filming | ForestView
You.gr Video Edit | ForestView
You.gr _surfer | ForestView

Στα «άδυτα» της παραγωγής.


Αν μπορούσαμε να δώσουμε ένα χαρακτηρισμό στην παραγωγή, θα ήταν μια άριστα εκτελεσμένη «χορογραφία»!
Οι ταινίες γυρίστηκαν σε ένα μεγάλο πλατό όπου στήθηκαν 2 set, ένα για κάθε ταινία που έτρεχαν παράλληλα με τα αντίστοιχα team animators.
Το γύρισμα έγινε με φωτογραφικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας, όπου τα καρέ γίνονται upload σε ειδικό πρόγραμμα και μετατρέπονται σε clips για το τελικό μοντάζ.

Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αισθητική του κάθε stop frame, όπου οι πραγματικοί άνθρωποι και τα αντικείμενα του χώρου συνδυάστηκαν με props όπως υφάσματα που αντικαθιστούν σε κάποιες περιπτώσεις ρεαλιστικά υλικά (π.χ. κύμα), δίνοντας στην ταινία έναν ξεχωριστό χαρακτήρα που ακροβατεί μεταξύ του ρεαλισμού και της φαντασίας και υπογραμμίζει έτσι ότι το you.gr δεν είναι ένα ακόμα online κατάστημα αλλά ένας ολόκληρος κόσμος που μας βοηθάει να πραγματοποιήσουμε τα «θέλω» μας.

Κι επειδή, κάθε άριστη χορογραφία θέλει και μια μοναδική μουσική, οι Rabbeats ανέλαβαν να γράψουν μια πολύ δική μας «you» μουσική που υπογραμμίζει τη δράση, τη χαλαρή και χαρούμενη διάθεση των πρωταγωνιστών και της ταινίας.

Και τo αποτέλεσμα;

Δύο ταινίες «Για τις πιο you στιγμές σου!» που κάνουν τη διαφορά!

Με πρωτοτυπία, γρήγορη εναλλαγή εικόνων, χρωμάτων, αντικειμένων και συναισθημάτων που φιλοξενούνται πλέον και στις σελίδες του ads of the world!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια μας ΕΔΩ .

 

Agency: ForestView
Executive Creative Director: Gerasimos Katevatis
Creative Director: Lina Katsimardou
Copywriter: Sofia Maragkou, Lina Katsimardou
Art Director: Kalliopi Vagianou, Annika Kamarinou
Account Director: Maria Kazadei
Client Service Director: Kostas Kampakis
Chief Growth Officer: Aline Bardisbanian
Account Manager / Growth: Kοnstantinos Papadam

Production House : Norrogroup Prod.
Ex.Producer: Konstantinos Karyatis
Director : Irida Zhonga
Producer : Savvas Houliaras
Production Manager : Stathis Giannikos
Dop: Apolstolos Raptis
Art Direction/Styling : Ioulia Kotsifaki
Props Master : Giorgos Mosialos
Casting : Striftaris Casting
Animators : Steve Warne/Tine Kluth
Assistant Animators : Phaedra Deriziotis/Paraskevi Koutalou
Aditional Animation/Storyboard : Irida Zhonga
Animation Supervision : Joan Zhonga
Make up/Hair Styling : D-Tales Lilian
Post Production Coordinator : Marilena Stymfaliadou
Post Production : Norrogroup / Dionyssia Jaclot – Thanasis Staikouras
Colouring : Manthos Sardis
Sound Studio/Original score : Rabbeats
VO: Giannis Sofologis